Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Те т`ва е кола (ЗАЗ)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Те т`ва е кола

Последното пътуване на нашият ЗАЗ 968(с джоб) беше преди 6 години, когато возихме един електромотор в багажника. Е, преди да стигнем до заветното място, на един завой с дупки по пътя електромоторът реши, че той ще управлява и познайте какво се случи. А иначе зазът е купен нов преди мноооого години. Относно саморазвиването на гайките и на мен ми се е случвало, но имах късмет да го усетя навреме. А този ако го видя пак, ще помоля собственика да му отвори капака отзад.
    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
    Времето е ценно, само ако не бързаш.
    0889623098

Коментар

на заза му се чупят джантите до болтовете на всички бъгета дет съм ги правил им заварях подложни шайби.двигателя се държи на четери шпилки фи осем. и на една фи 10 на скоростната кутия.правят се фланци ама не по външния диаметър на джантата ами на тия болтове които държат главината.те са 6 броя около фи 100 мм.наскоро намерих един на 6000 хиляди на форсаж аспусите стават червени а без тръби хвурля по 50см огън. абе завод за автомобилнъй зверей

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Помня, че на Шкодата слагах сегменти от ЗАЗ за да не гори масло, но май, че беше от "Отмъщението на Хрушчов" (мисля, че бяха 965) или нещо подобно - буталата им бяха 72мм а на този май са 76..
        Единственият смислен детайл от него е помпата за печката))
        Доколкото знам скоростните им кутии са ги слагали на времето на болидите от формула "Естер" - "соцкопието" на формула 1... Чувал съм , че били с подходящи за целта предавателни числа , затова...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
          Доколкото знам скоростните им кутии са ги слагали на времето на болидите от формула "Естер" - "соцкопието" на формула 1...
          Не знам на какво са ги слагали, ама на някои модели ЗАЗ си ги монтираха наопъки на нормалното и си трябваше известно свикване при превключването ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Доколкото знам скоростните им кутии са ги слагали на времето на болидите от формула "Естер" - "соцкопието" на формула 1... Чувал съм , че били с подходящи за целта предавателни числа , затова...
            Мда.. "болид" със скорости от ЗАЗ и жигулов мотор
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Мда.. "болид" със скорости от ЗАЗ и жигулов мотор
              Съвсем точно

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Не знам на какво са ги слагали, ама на някои модели ЗАЗ си ги монтираха наопъки на нормалното и си трябваше известно свикване при превключването ...
                Тогава май колата ставаше с 4 задни и една предна скорост.

Коментар

Не бре, не дифа наопъки а скоростите...Наистина седят малко огледално, първа назад - втора напред и тн...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Това го направих по невнимание с една Шкода Обърнах касетата на дифа и имах 5 задни))))
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

До: Те т`ва е кола (ЗАЗ)

аз това упражнение го направих на фиат 850, ма са усетих на време.
                      мой приятел бше върл фен на заз и по точно на гърбушките, беше си направил кабрио, на друга беше сложил дв от лада 1600, доскоро караше гърбушка но с дв от по-големия заз
                      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

koko 11 имаш лично съобщение.Погледни го когато ти остане време!А колкото до скоростните кутии е така.Моят ЗАЗ е с огледална скоростна кутия и първа е назад.Абе звяр,две думи няма,ама като го видях и ми се досвидя да го изхвърлят за скраб и го подслоних!!

Коментар

Колеги,няма ЗАЗ с огледална скоростна кутия.
                          Разликата е в превключващия механизъм ,с две думи лоста на скоростите.Лично съм преправял лоста за да ми станат човешки скоростите.

Коментар

Съгласен съм, просто така се изразих - скоростната кутия е еднаква а системата за превключване различна.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

От някъде по дясната обувка ми капеше спирачна течност и се образуваха избелели кръгли петънца.

Освен това два-три пъти ми се откачаше педалът на газта, както си карам. Доста досадно преживяване.

Минало незабравимо...
                              Искам България чиста!

Коментар

"Отмъщението на Хрушчов" за мен си остава най-"великия" автомобил (сигурно щтото на него се учих да карам),но все пак двигател с въздушно охл.(не можа да прегрее),парно-ще се свариш(е харчи ако има кола на вода аз ще си я купя , а пък за OFFROAD 70% джиповете във форума не могат да минат от там от където минаваше моя ЗАЗ т.е. на дядо ми ЗАЗа абе страшен автомобил още ме яд че го дадох на мангалите за скрап(щото аз немах време - ходех на жена ми по п.....)и са се чудим с кво да ходим на вилата-12км черен път,а така карай си колата по асфалта а със ЗАЗа ръчкай по чукарите
                                Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X